Andy Fordham is opnieuw thuis na een wekenlange ziekenhuisopname. Bij de BDO ex-wereldkampioen moest er maar liefst zestien liter vocht worden weggepompt. In een interview met de Engelse krant The Sun geven zowel hijzelf als zijn vrouw Jenny meer uitleg.

Met de gezondheid van Fordham gaat het al lange tijd niet goed sinds hij in 2007 vlak voor een wedstrijd tegen Simon Whitlock moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. “Andy had een opstopping in zijn dunne- en dikke darm. De dokters hebben het voorlopig kunnen oplossen met medicatie en zonder operatie, al blijft de kans dat het probleem terugkeert. Zo’n operatie zou gezien de toestand van zijn lever levensbedreigend zijn. De komende weken moet hij alleszins nog in zijn bed blijven”, aldus zijn vrouw Jenny.

Fordham was de voorbije maanden ook weer bijzonder veel kilo’s aangekomen. “Ik heb bijzonder veel te verwerken gekregen op privévlak”, aldus ‘The Viking’. “Mijn moeder is vorig jaar overleden aan kanker, mijn vrouw is voor de tweede keer in behandeling tegen kanker en mijn dochter heeft een hartoperatie moeten ondergaan. Ondertussen ben ik opnieuw heel wat gewicht verloren. De belangrijkste oorzaak van al mijn problemen is echter mijn jarenlange drankgebruik.”

In zijn beste jaren als darter dronk de mateloos populaire Fordham, die naast het werk als cafébaas werkte, zo’n 24 biertjes voor een wedstrijd. Sinds 2007 heeft hij de drank echter afgezworen “Ik ben het beste voorbeeld van wat drank voor schade aanbrengt aan je lichaam. Ik ben er absoluut niet trots op en hoop dat andere mensen niet dezelfde weg opgaan.”

Terugkeren in het dartswereldje

Toch geeft de 58-jarige Engelsman de hoop niet op. “Als dit alles achter de rug is wil ik graag terugkeren in het darts. Zeker in het exhibitiecircuit heb ik nog een toekomst en misschien zelfs als competitiespeler. Gelukkig heb ik een sterke familie achter mij staan die me constant steunt. Zonder hen was ik er waarschijnlijk niet meer.”

Tags:

Author: Bram Coenen