Peter Wright kon opgelucht ademhalen na zijn 3-1 zege op Mervyn King. De Schot raakte geblesseerd tijdens het ingooien, maar wist overeind te blijven in zijn tweede rondewedstrijd op de World Grand Prix.

King won nog wel de eerste set met onder meer 68 finishes, maar vanaf dat moment nam ‘Snakebite’ het heft in handen. Wright stond nog maar twee legs af in de resterende drie sets en bereikte daardoor voor het eerst de laatste acht in Dublin.

”Ik was aan het oefenen, gooide een pijl te hard en voelde iets kraken in mijn elleboog”, vertelde Wright na afloop over zijn blessure. ”Ik had er veel last van in de eerste set.”

”Ik heb mijn worp toen iets aangepast en vanaf dat moment ging het beter lopen, gelukkig ben ik door. Ik zal klaar moeten zijn voor mijn wedstrijd tegen Mensur (Suljovic, red.). Hij speelt goed op dit moment, maar spelers weten hun niveau niet te halen tegen hem”, sloot Wright af.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek