Nathan Aspinall debuteerde donderdagavond met een zege als vaste speler in de Premier League Darts. In Schotland werd John Henderson met 7-3 verslagen.

Na een moeizame beginfase ontplooide Aspinall in de tweede helft van de partij. Met een 13-darter, 170 finish en een 14-darter haalde de Engelsman zijn laatste drie gewonnen legs binnen. Voor Aspinall was dat echter niet voldoende om de nare bijsmaak van de slechte start weg te poetsen, zo liet hij na afloop weten in gesprek met de PDC.

”Ik sta hier met een vreemd gevoel. Enerzijds ben ik blij met de overwinning, maar anderzijds ben ik niet tevreden met hoe ik heb gespeeld”, erkende de UK Open-kampioen na afloop.

”In de gehele partij heb ik maar drie goede pijlen gegooid. Dat waren de pijlen voor de 170 finish (in de negende leg, red.). Die finish heeft mij de overwinning bezorgd.”

Bovendien gaf The Asp aan dat het hem bijzonder meeviel hoe het Schotse publiek hem behandelde. Vooraf verwachtte hij nog dat de fans hem zouden uitjouwen en uitfluiten tot ze erbij neer zouden vallen. Dat viel achteraf reuze mee.

”Na wat ik van vorig jaar had gezien, had ik het ergste verwacht. Maar zo slecht was het niet. Volgens mij waren ze een beetje mat omdat Henderson niet goed speelde. Dat vind ik spijtig voor hem, want ik mag John graag.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek