Michael van Gerwen kon zijn geluk niet op na zijn derde eindzege in de Premier League Darts. Na een fantastische partij versloeg hij Peter Wright met 11-10. De nummer één van de wedstrijd vocht zich terug van een 7-2 achterstand en overleefde zes matchdarts, om vervolgens met een 12-darter toe te slaan in de beslissende leg.

”Het voelde fantastisch”, vertelde Van Gerwen tegen de PDC. ”Normaal gesproken missen spelers geen zes matchdarts tegen mij. Het is voor het eerst dat ik een wedstrijd zoals deze weet te winnen. Je denkt dat het klaar is als je tegenstander er al drie krijgt.”

”Ik speelde niet goed in de beginfase van de partij, maar na de onderbreking kwam ik geweldig terug. Ik dacht dat het voordeel bij mij lag, maar toen schakelde Wright zijn niveau weer omhoog. Hij miste echter zes pijlen om de wedstrijd te winnen, ik kreeg een kans en pakte die.”

”Wright heeft nog nooit van mij gewonnen in een belangrijk duel. Dit was één van de momenten waar ik dat mentale voordeel kon gebruiken. Hij is een fantastische speler en één van de toppers nu, maar ik houd hem nog steeds van de grote titels af.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek