Michael van Gerwen heeft het Nederlandse onderonsje met Raymond van Barneveld eenvoudig in zijn voordeel beslist. De tweevoudig wereldkampioen won met 7-2 van zijn 50-jarige landgenoot.

‘Mighty Mike’ behield hierdoor de koppositie in de Premier League Darts. Deze leidende positie moest hij kort aan Peter Wright afgeven, die eerder op de avond met 7-3 te sterk was voor James Wade. Zowel Van Gerwen als Wright zijn bijna zeker van een plek bij de laatste vier.

Mede dankzij een knappe 140 finish van ‘Barney’ kon de Hagenaar nog in het spoor blijven van de Vlijmenaar, maar een break in de zesde leg bracht het verschil in deze partij. Van Barneveld was niet in vijftien pijlen uit en gaf Van Gerwen hierdoor de mogelijkheid om een 4-2 voorsprong te nemen. ‘Mighty Mike’ faalde niet op tops en bracht de marge op een verschil van twee legs.

De nummer één van de wereld toonde vervolgens geen medelijden en trakteerde de jarige ‘Barney’ op een 7-2 nederlaag. Tot overmaat van ramp verloor Van Barneveld ook zijn vierde plaats aan Phil Taylor, die eerder op de avond van Gary Anderson won na een fantastische comeback.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek