Michael van Gerwen en Benito van de Pas hebben na een comfortabele overwinning de derde ronde van het German Darts Open bereikt. ‘MvG’ neemt het zondag bij de laatste 16 op tegen Adam Hunt, ‘Big Ben’ treft Joe Cullen.

De Tilburger rekende af met Paul Nicholson (6-3). Het was zeker niet groots wat Van de Pas liet zien, maar het was genoeg om de Australiër te verslaan. Beide spelers hadden een gemiddelde van ongeveer 87, echter was de Nederlander het efficiëntst.

Van de Pas brak ‘The Asset’ met een 108 en een 52 finish in de tweede en vierde leg. Nicholson kon tot tweemaal toe terug breken, maar een derde break van Van de Pas in de zesde leg werd hem te machtig. Uiteindelijk kwam ‘Big Ben’ niet meer in de problemen en bereikte de slotdag van het German Darts Open.

‘Mighty Mike’ volgde diens voorbeeld in de daaropvolgende partij. De Brabander versloeg Ronny Huybrechts met 6-3 in een goede partij. Zowel de Nederlander als de Belg gooide een gemiddelde van boven de 100. Van Gerwen kreeg enige hulp van ‘The Rebel’, die onzorgvuldig was met zijn kansen op de dubbels. Van Gerwen gooide de helft van zijn pijlen op de dubbels raak, Huybrechts slechts 23%.

De Belg kwam 2-0 voor en kreeg zelfs vijf pijlen voor een verrassende 3-0 voorsprong, hij miste en de Vlijmenaar nam meteen het initiatief over. Met finishes vanaf onder meer 88, 114 en 76 pakte de wereldkampioen vijf legs op rij. Huybrechts bleef in de partij door dubbel 9 te raken, maar verknoeide een leg later vier kansen om helemaal terug in de wedstrijd te komen. Van Gerwen profiteerde via dubbel 8 en haalde daarmee de zege binnen.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek