Michael van Gerwen trok de opgaande lijn door met een overwinning op Daryl Gurney in Berlijn. Met drie zeges staat ‘Mighty Mike’ nu op zes punten in de Premier League Darts.

De 28-jarige Brabander begon sterk met een gemiddelde van 115 na twee legs. Van Gerwen zakte een beetje weg, maar Gurney kon hem niet aan het wankelen brengen. ‘Superchin’ pakte nog wel de derde leg, alvorens ‘MvG’ vier legs op rij pakte voor een 6-1 voorsprong.

De Noord-Ier kon nog één leg pakken, waarna Van Gerwen het met een 14-darter afmaakte. De tweevoudig wereldkampioen schoof op naar de tweede plaats en heeft enkel nog Michael Smith voor zich.

”Ik heb redelijk gespeeld. Op de juiste momenten deed ik wat ik moest doen om de twee punten binnen te halen”, zei Van Gerwen na afloop. ”Ik heb weinig fouten gemaakt en met mijn vertrouwen zit het goed.”

”Het was fantastisch in Berlijn. De dartssport wordt steeds mondialer en kwalitatief beter. Ik geniet van het spelletje en dat is heel belangrijk. Het was een speciale avond.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek