Michael van Gerwen kan vrijdagavond een einde maken van het tijdperk van Phil Taylor op de World Matchplay. ‘The Power’ wist het toernooi in het verleden vijftien keer te winnen en is dit jaar aan zijn laatste seizoen bezig.

Dat de 16-voudig wereldkampioen voor het laatst meedoet in Blackpool en dat het eventueel de laatste ontmoeting tussen de twee Nederlandse rivalen kan zijn, doet Van Gerwen niks. De nummer één van de wereld gaat er dan ook alles aan doen om het afscheidsfeestje van Taylor in de Winter Gardens te verpesten.

”Ik tref hem de komende maanden waarschijnlijk nog wel vaker, dus het betekent voor mij niks dat ik hem hier tegenkom”, vertelt de 28-jarige Brabander aan Sky Sports. ”Phil is een fantastische speler, maar dat is bijzaak. Ik focus me enkel op deze wedstrijd en probeer hem te verslaan.”

”Het is een speciaal toernooi en hij heeft het hier goed gedaan, maar mijn resultaten op dit evenement in de afgelopen drie jaar zijn ook prima. Ik wil dit toernooi winnen, mijn volgende vijand is Phil en ik moet van hem winnen.”

”Ik zag Phil spelen en ik zag een aantal zwakheden bij hem op dit moment. Ik moet er zeker van zijn dat ik daar mijn voordeel uithaal en er alles aan doe om de zege te pakken.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek