Michael van Gerwen heeft de koppositie weer terug op de European Tour Order of Merit. ‘Mighty Mike’ verdiende 25,000 pond met zijn eindzege op de Dutch Darts Masters en loste daarmee Peter Wright af als de nummer één.

Steve Beaton steeg door zijn finaleplek in Maastricht met stip op de ranking. ‘The Bronzed Adonis’ had voorafgaand aan dit weekend slechts 3000 pond verdiend op de Euro Tour-toernooien dit jaar en leek daardoor kansloos om nog het European Championship te halen. Zijn tweede plaats leverde 12,000 pond op en dat is goed voor de negentiende plek op de Euro Tour-ranking. Deelname aan het EK Darts lijkt nu een zekerheid voor de Engelsman.

Naast Beaton stelde ook Christian Kist kwalificatie voor het European Championship zo goed als veilig. ‘The Lipstip’ pakte 3000 pond afgelopen weekend en staat nu in de top-20, met nog maar drie toernooien voor de boeg.

Na de twaalf Euro Tour-evenementen plaatsen de 32 beste spelers zich voor het European Championship in Hasselt. Dit toernooi wordt eind oktober gespeeld. Wanneer spelers gelijk staan, wordt gekeken naar het totaal aantal gewonnen prijzengeld in de laatste vier Euro Tour-toernooien.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek