Michael van Gerwen heeft vanaf zondag zijn ogen gericht op een vierde eindzege op de World Grand Prix. In de eerste ronde staat ‘Mighty Mike’ tegenover John Henderson.

De 28-jarige Brabander won in 2012 zijn allereerste grote PDC-titel in Dublin, in 2014 en 2016 was Van Gerwen andermaal de beste op het ‘dubbel in, dubbel uit’ toernooi.

In aanloop naar de World Grand Prix heeft Van Gerwen te maken met een lichte vormdip. De regerend wereldkampioen won weliswaar twee Euro Tour-toernooien, maar moest vroege nederlagen incasseren op de World Matchplay, Champions League of Darts en twee Players Championships.

”De Champions League beviel slecht, maar dat is geweest. Terugkijken heeft geen zin, ik kan enkel vooruit kijken en ik ben er nog meer op gebrand om de titel te pakken in Dublin.”

”Ik bewaar goede herinneringen aan de World Grand Prix. Ik heb het driemaal gewonnen en ik ga mijn best doen om daar vier titels van te maken. Het is een fantastisch toernooi met een ander format in vergelijking met de andere toernooien, elke wedstrijd is speciaal.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek