Gary Anderson liet na zijn overwinning op Christian Kist duidelijk blijken het niet eens te zijn met de indeling van het speelschema voor de World Matchplay.

‘The Flying Scotsman’ vindt dat de titelverdediger (Michael van Gerwen red.) in actie moet komen op de openingsavond. ”Ik was in de veronderstelling dat Michael zou moeten spelen zaterdagavond omdat hij de titelverdediger is, maar op de één of andere manier is hij verdwenen en speelt ‘ie op maandag.”

In gesprek met de Telegraaf reageert de tweevoudig wereldkampioen op de kritiek van de Schot. ”Ik ben niet diegene die over het speelschema gaat. Vorig jaar speelde ik bijvoorbeeld op zaterdag, dat is elk jaar anders. Maar goed, als je je daar al druk om moet maken”.

Van Gerwen vervolgt; ”Als zij nog een paar dagen langer in Las Vegas willen blijven, dan moeten ze dat lekker doen”, vertelt Van Gerwen veelzeggend. ”Drie uur na de finale (winst tegen Daryl Gurney red.) zat ik in het vliegtuig terug naar huis om te zorgen dat ik op tijd van mijn jetlag af ben en ik fit ben voor de World Matchplay. Ik weet wanneer ik mijn rust moet pakken en wat het beste voor me is.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek