Michael van Gerwen heeft de World Series of Darts Finals op zijn naam geschreven. ‘MvG’ speelde een ijzersterke finale en versloeg Gary Anderson met 11-6.

Voor Van Gerwen betekende het zijn derde eindzege in Glasgow. De nummer één op de wereldranglijst schreef het toernooi in 2015 en 2016 ook al op zijn naam.

Nadat de eerste drie legs van de partij met de darts mee gingen plaatste Van Gerwen in de vierde leg een break door middel van een 130-finish. De Nederlander bleef goed spelen en vergrootte zijn voorsprong in de volgende legs naar 6-2; een dubbele break.

Met een uitworp van 94 verkleinde Anderson de achterstand tot 6-3. Dit werd zelfs 6-4 nadat ‘Mighty Mike’ twee darts op dubbels had gemist.

Vervolgens was het echter weer de regerend wereldkampioen die de touwtjes in handen nam door vier legs op rij te winnen en zo nog maar één leg verwijderd te zijn van de titel. De Schot maakte er met twee gewonnen legs nog 10-6 van, maar in de zeventiende leg viel dankzij een 87-finish van de Nederlander alsnog de beslissing.

Van Gerwen sloot de partij af met een gemiddelde van 103,06 en een finishpercentage van 61,11%.

Tags: | | |

Schrijver: Bart Timmer