Michael van Gerwen heeft een smetje geworpen op de vijftigste verjaardag van Raymond van Barneveld. ‘Mighty Mike’ was in de Nederlandse ontmoeting met 7-2 te sterk voor zijn landgenoot.

De eerste vier legs gingen gelijk op, mede dankzij een schitterende 140 finish van ‘Barney’ en een 11-darter van ‘MvG’. Via dubbel 10 zorgde Van Gerwen voor de break in de zesde leg en dat bleek al de genadeslag in de partij.

In een interview met de PDC vertelt Van Gerwen dat Van Barneveld hem tegenviel in Belfast: ”Ik had verwacht dat Raymond beter zou spelen op zijn verjaardag, maar uiteindelijk was er maar één winnaar.”

”Hij was niet zichzelf en dat had denk ik te maken met zijn verjaardag. Dat hij op deze dag tegen mij moest spelen, heeft de druk op hem verhoogd. Dit moet ongetwijfeld zeer doen bij Raymond, maar ik wilde de koppositie terugpakken en mijn plicht doen. De afgelopen drie jaar heb ik de reguliere competitie gewonnen en dat wil ik dit jaar opnieuw doen.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek