Met een toernooizege in Jena op zak, reist Michael van Gerwen vol zelfvertrouwen af naar Belfast voor de twaalfde speelronde van de Premier League Darts. In Belfast treft ‘MvG’ niemand minder dan landgenoot Raymond van Barneveld. Van Gerwen leed zijn enige nederlaag in de Premier League dit seizoen in het eerdere duel met de vijfvoudig wereldkampioen.

Terugkijkend op deze partij zegt Van Gerwen het volgende: ”Zulke dingen gebeuren in het leven. Ik had die wedstrijd moeten winnen, maar soms maak je fouten. Raymond speelde fantastisch in dat duel en ik miste een paar kansen. Mensen denken dat ik een robot ben, maar ik ben ook maar een gewoon mens.”

”Ik wil elke keer het beste uit mij naar boven halen, blijven oefenen en mezelf zo goed mogelijk voorbereiden. Ik speelde fenomenaal in Duitsland en die lijn wil ik doortrekken. Ik kijk er naar uit om tegen Raymond te gooien op zijn verjaardag, hopelijk kan ik hem een ‘leuk cadeautje’ bezorgen.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek