Met een overweldigende meerderheid heeft Michael van Gerwen voor de tweede maand op rij de verkiezing ‘Speler van de Maand’ gewonnen.

De Nederlandse nummer één van de wereld kreeg maar liefst 57 procent van de uitgebrachte stemmen. Wright eindigde op de tweede plaats met zestien procent. Rob Cross, die afgelopen maand zijn tweede PDC-titel won, werd door veertien procent van onze bezoekers gekozen tot beste speler in mei.

Gary Anderson en Michael Smith eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats. De Schot kreeg acht procent van de stemmen, de Engelsman verzamelde vijf procent van de stemmen.

Van Gerwen won in de maand mei de Premier League Darts. ‘Mighty Mike’ profiteerde optimaal van de zes gemiste matchdarts door Wright en won de bloedstollende finale met 11-10. Daarnaast bereikte Van Gerwen twee finales. De finale van de European Darts Grand Prix werd echter met 6-0 verloren aan Wright. Gary Anderson bleek ruim twee weken later te sterk voor ‘MvG’ in de eindstrijd van de Dubai Darts Masters.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek