Wederom hoefde Michael van Gerwen niet het achterste van zijn tong te laten zien op de World Matchplay. Na de gemakkelijke 10-4 overwinning op Stephen Bunting, was ditmaal Simon Whitlock het slachtoffer (11-3).

De 28-jarige Brabander gooide een gemiddelde van net onder de honderd (99.97), maar meer was ook niet nodig om van ‘The Wizard’ te winnen. Na afloop van het duel met de Australiër reageerde Van Gerwen voor de camera’s van RTL op zijn wedstrijd.

”Simon kan fantastisch darten, maar hij is niet in de vorm zoals die de laatste tijd heeft laten zien. Ik sta zelf ook nog niet fantastisch te spelen, maar dat zit er nog wel in. Er zijn verbeterpunten voor mezelf”, zo sprak de nummer één van de wereld kritisch over zijn eigen prestatie in de tweede ronde.

”Ook Phil moet eraan geloven, zo simpel is het. Ik moet gewoon mijn stinkende best doen. Ik heb een dag vrij en kan me goed voorbereiden en zal er klaar voor moeten zijn vrijdag. Van Phil winnen is altijd leuk, het blijft een fantastische darter die veel voor de sport betekent heeft. Leuk om van te winnen en dat ga ik ook vrijdag doen.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek