Simon Whitlock maakte een geslaagde rentree in de Premier League. Na drie jaar afwezigheid keerde de voormalig WK-finalist terug en versloeg hij debutant Mensur Suljovic met 7-5.

De Oostenrijker begon sterker aan de wedstrijd en nam een 3-1 voorsprong dankzij finishes vanaf 121 en 110. Whitlock pakte vervolgens vier legs op rij door achtereenvolgens een 12-, 13- en een 11-darter te gooien, gevolgd door een schitterende 160 check-out.

Suljovic vuurde een 138 finish in het bord en maakte gelijk, maar moest opnieuw een break incasseren. Een 12-darter bracht ‘The Wizard’ op 6-5, waarna hij de punten binnenhaalde via tops.

”Ik heb er van genoten en het is geweldig om weer terug te zijn in de Premier League”, glunderde de Australiër. ”Ik hoor hier thuis, ik heb hard getraind en heb altijd vertrouwen in mezelf gehouden.”

”Mensur is een hele lastige tegenstander, ik had zelfs ook genoegen genomen met een punt. Maar toen ik eenmaal de overwinning rook, ging ik er voor. Ik ben echt heel blij hiermee.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek