Andrew Gilding gaat een zware strijd tegemoet om zijn PDC Tour Card voor volgend seizoen te behouden.

‘Goldfinger’ haalde dit jaar slechts tweemaal de laatste zestien van een PDC-toernooi, waarmee hij telkens 1500 pond verdiende. Verdere goede resultaten zijn spaarzaam, waardoor Gilding is afgezakt naar de 63ste plaats op de Order of Merit. Een positie in de top-64, na het WK Darts, geeft recht op een Tour Card. De doelstelling van dit seizoen is dus duidelijk voor de Engelsman.

”Mijn doel is om op het PDC-circuit actief te blijven”, vertelt Gilding aan Darts Planet TV. ”De vorm is iets beter geworden, ik moet proberen deelname aan de Q-School te vermijden.”

Met ruim zeshonderd deelnemers voor slechts 33 Tour Cards, was de Q-School met recht het meest competitieve evenement op het circuit. Gilding heeft een positief record op de Q-School (twee keer Tour Card gewonnen, red.), maar is vastbesloten om via de wereldranglijst een Tour Card veilig te stellen.

”Vroeger waren er nog maar 150 deelnemers, nu honderden. Het zijn allemaal degelijke spelers. Je zal veel uithoudingsvermogen moeten hebben als je de eerste dag niet door weet te komen.”

”Om je Tour Card te behouden draait alles om plaatsing voor het WK Darts. Ik moet veel prijzengeld verdedigen van twee jaar geleden, dat gaat invloed hebben op mijn positie op de wereldranglijst. Ik moet proberen in de top-48 op de Pro Tour Order of Merit, of anders één van de qualifiers winnen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek