Ook na de tweede ronde van de World Cup of Darts heeft Nederland nog geen punt afgestaan. Na de 5-0 zege op Spanje, werd zaterdag Polen met 2-0 verslagen.

Michael van Gerwen bezorgde Nederland het eerste punt door met 4-2 te winnen van een stugge Krzysztof Ratajski. Jermaine Wattimena bezegelde daarna het lot van de Polen met een 4-1 overwinning op Tytus Kanik. Zondagmiddag wacht Canada in de kwartfinale van de World Cup of Darts in Hamburg.

”Geen slechte wedstrijd qua scores, maar hij kon geen dubbels raken”, zo analyseerde Wattimena zijn Poolse opponent. ”Als je zelf je finishes goed gooit, dan geeft dat zelfvertrouwen. Polen is een sterk team, maar we deden de juiste dingen op de juiste momenten”, vulde Van Gerwen aan voor de camera’s van RTL 7.

Waar Nederland wél de kwartfinales haalde, werden concurrenten Engeland en Australië verrassend uitgeschakeld. ”Ja, erg lekker dat Engeland en Australië verliezen”, concludeerde Wattimena.

Van Gerwen hechtte meer waarde aan het eigen resultaat. ”Op papier is dat zeker leuk ja, maar je moet het zelf ook maar even doen. Je moet altijd scherp zijn en gelukkig waren wij dat.”

Bekijk hier ons toernooicenter voor de World Cup of Darts. In het toernooicenter is informatie te vinden over de loting, verdeling van het prijzengeld, het format en TV-uitzendschema. Klik hier voor de link naar het scorecenter om alle tussenstanden live te volgen.

Stefan Strassenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Strassenburg/PDC Europe

Tags:

Author: Pieter Verbeek