Aileen de Graaf stond in haar partij tegen Paula Jacklin geen leg af, maar toch was ze niet helemaal tevreden met haar spel. De Noord-Hollandse versloeg haar Engelse tegenstander met 2-0 in sets in de eerste ronde van Lakeside.

”Ik miste veel dubbels, maar het resultaat is uiteindelijk goed. Het was een eerste wedstrijd en dat is altijd een beetje moeilijk”, zei De Graaf tegenover Tungsten Tales. ”Zij is ook een langzame speler en dat vind ik lastig om tegen te spelen.”

”Vertrouwen hebben is niet altijd goed, soms heb je teveel zelfvertrouwen. Een dag voorafgaand aan deze partij stond ik hartstikke goed te trainen, maar op de wedstrijddag moest ik er echt hard voor werken.”

Lorraine Winstanley zei onlangs in een interview met Dartsnews.com, dat het deelnemersveld van dit jaar het sterkste ooit is. De Graaf is het met haar Engelse collega eens.

”Normaal kan je wel van te voren wel zeggen dat een bepaalde speelster haar eerste partij gaat winnen. Maar dit jaar steekt er niemand echt boven uit, iedereen is aan elkaar gewaagd.”

Klik hier voor meer informatie over het speelschema van Lakeside 2018. Via deze link is de verdeling van het prijzengeld te vinden. Bekijk hier het toernooischema van Lakeside.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek