Jeffrey de Graaf kende een totale off-day in de eerste ronde van het German Darts Open. De Noord-Hollander plaatste zich gister via het kwalificatietoernooi voor het hoofdtoernooi, maar kon geen vuist maken tegen Rob Cross.

De 26-jarige Nederlander gaf meteen zijn eigen leg uit handen door niet in achttien pijlen te finishen. Dit lukte in leg twee nog wel, waardoor hij nog wel het initiatief terug pakte. Deze raakte hij echter ook direct weer kwijt doordat hij maar één triple wist te vinden in de derde leg. Door drie goede legs van de Engelsman kwam hij op een 1-5 voorsprong.

De zevende leg was eigenlijk typerend voor de partij. De Graaf begon met een score van 28, terwijl Cross startte met 180. De Engelsman, eerder dit jaar winnaar van Players Championship 3, profiteerde optimaal van de foutjes die De Graaf maakte. Met een 15-darter gooide Cross het duel uit voor een 6-1 zege bij zijn Euro Tour-debuut. Cross kwam uiteindelijk uit op een keurig gemiddelde van 95,54, terwijl De Graaf daar slechts een moyenne van 80,83 per beurt tegenover kon zetten.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek