Vrijdagavond wordt begonnen met de kwartfinales op de Grand Slam of Darts. De eerste twee kwartfinales worden vrijdag gespeeld, de overige twee op zaterdag.

De line-up bestaat uit drie spelers die hun poule wisten te winnen én de laatste overgebleven BDO-afgevaardigde op de Grand Slam of Darts. Dave Chisnall treft Peter Wright, terwijl Glen Durrant de degens kruist met Michael Smith.

Chisnall en Wright zijn beide fluitend doorgedrongen tot de laatste acht in Wolverhampton. Chizzy kroonde zich tot groepswinnaar na zeges op Lisa Ashton, Jamie Hughes en Rob Cross. In de achtste finales werd Ryan Harrington met speels gemak verslagen (10-3).

Wright kwam Cross juist tegen bij de laatste zestien en ook Snakebite won zijn duel met 10-3. In de groepsfase toonde de Schot zich te sterk voor Danny Noppert, Wayne Warren en Ryan Harrington. De Engelsman en de Schot kwamen elkaar al 27 keer tegen op een PDC-toernooi. Dertien keer ging de winst naar Wright, twaalf keer naar Chisnall en tweemaal werd het gelijk.

De tweede kwartfinale belooft een kraker te worden. Al is dat alleen maar omdat de twee Engelsen in interviews op elkaar afgaven. Smith vond dat Durrant het niet verdiende om op de Grand Slam of Darts te staan, terwijl Duzza meer respect van zijn landgenoot eiste.

Dat Durrant in de kwartfinale staat, mag een wonder heten na drie mazzelzeges op rij. In zijn tweede groepsduel tegen Martin Schindler kwam de drievoudig Lakeside-kampioen een 2-4 achterstand te boven en overleefde hij meerdere matchdarts. Nathan Aspinall kende een totale off-day in de derde poulewedstrijd en Gabriel Clemens kon een 3-0 en 7-4 voorsprong niet verzilveren in de achtste finales.

Durrant verloor wel zijn eerste partij van uitgerekend Smith, die toen met 5-3 aan het langste eind trok. Bullyboy versloeg vervolgens ook Aspinall (5-1) en Schindler (5-4) in de poule. Daryl Gurney werd vervolgens met 10-7 verslagen voor een plek bij de laatste acht. Smith en Durrant stonden viermaal eerder tegenover elkaar, waarvan drie er werden gewonnen door Bullyboy.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de groepsindelingen, verdeling van het prijzengeld, het format en TV-uitzendschema.

Speelschema Grand Slam of Darts 2019

Vrijdag 15 november
Kwartfinale

20:10 Dave Chisnall v Peter Wright
21:30 Glen Durrant v Michael Smith

Zaterdag 16 november

Gerwyn Price v Gary Anderson
Michael van Gerwen v Adrian Lewis

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek