Michael van Gerwen strijdt zondagmiddag om een plek in de finale van de Grand Slam of Darts. De Vlijmenaar treft titelverdediger Gerwyn Price bij de laatste vier.

Beide spelers wisten zaterdagavond hun kwartfinale overtuigend te winnen. Van Gerwen versloeg Adrian Lewis met 16-6, terwijl Price met 16-9 te sterk was voor Gary Anderson in de herhaling van de Grand Slam-finale van 2018.

De Nederlander en de Welshman staan voor de twintigste keer tegenover elkaar tijdens een PDC-toernooi. Opmerkelijk is dat Van Gerwen nog altijd ongeslagen is tegen The Iceman. De nummer één van de wereld won achttien keer en speelde eenmaal gelijk tegen Price tijdens de Premier League Darts.

De eerste twee halvefinalisten waren vrijdag al bekend. Peter Wright plaatste zich voor de halve eindstrijd na een zege op Dave Chisnall. Glen Durrant rekende af met Michael Smith om voor de derde keer dit seizoen de halve finale van een PDC-major te halen.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld, het format en TV-uitzendschema.

Speelschema Grand Slam of Darts 2019

Zondag 17 november
Halve finale

14:15 Peter Wright v Glen Durrant
15:45 Michael van Gerwen v Gerwyn Price

Finale (20:00 uur)

Wright/Durrant v Van Gerwen/Price

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek