In navolging van landgenoten Co Stompé en Jeffrey de Graaf heeft ook Justin van Tergouw de Q-School verlaten. De Utrechter gaf op nadat hij zaterdag bij de laatste 64 werd uitgeschakeld door Ricardo Pietreczko.

Afgelopen donderdag en vrijdag verloor Van Tergouw eveneens bij de laatste 64, waardoor hij na drie speeldagen op drie punten stond. Hij had hierdoor tijdens de laatste speeldag op zondag een dagzege nodig voor een Tour Card.

Ziek in aanloop naar Q-School

Het team rondom Van Tergouw heeft griep als reden opgegeven voor zijn afmelding. De tweevoudig BDO-jeugdwereldkampioen kampte met een buikgriep in aanloop naar het vierdaagse evenement in Duitsland. Toch besloot hij om afgelopen woensdag naar Hildesheim af te reizen.

Diezelfde buikgriep heeft ervoor gezorgd dat Van Tergouw niet meer verder kan. Hij is niet fit genoeg om zondag van start te gaan en besloot om zaterdag terug te reizen naar Nederland.

Komend seizoen

Doordat de 18-jarige Nederlander wel heeft meegedaan aan de Q-School, kan Van Tergouw komend seizoen deelnemen aan de PDC Challenge Tour en alle kwalificatietoernooien voor het Euro Tour-circuit. Tevens kan ‘JvT’ meedoen aan de Development Tour, het jeugdcircuit van de PDC.

Klik hier voor meer informatie over de Q-School.

David Gill/DG Media

Foto: David Gill/DG Media

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek