De loting voor de eerste ronde van de World Grand Prix hebben gunstige tegenstanders opgeleverd voor de Nederlandse deelnemers. Drievoudig toernooiwinnaar Michael van Gerwen treft Steve Lennon, de enige Ierse deelnemer in Dublin.

Raymond van Barneveld werd ingedeeld in het kwart van Van Gerwen. De vijfvoudig wereldkampioen legt aan tegen Ricky Evans in de eerste ronde. Bij winst op ‘Rapid Ricky’ wacht Dave Chisnall of Max Hopp bij de laatste zestien van de World Grand Prix.

De andere Nederlanders mogen ook niet klagen met hun loting. Jermaine Wattimena werd bij de loting gekoppeld aan Mervyn King, de finalist uit 2012. Jeffrey de Zwaan speelt tegen Kim Huybrechts, terwijl Ron Meulenkamp het gaat opnemen tegen Joe Cullen.

Danny Noppert wist met een sterk Euro Tour-weekend in Riesa kwalificatie af te dwingen voor het dubbel-in dubbel-uit toernooi in de Ierse hoofdstad. Als beloning wacht de Fries een ontmoeting met Gerwyn Price, de winnaar van de International Darts Open.

De loting leverde twee absolute krakers op in de eerste ronde. Michael Smith werd gekoppeld aan tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis, terwijl Mensur Suljovic de degens gaat kruisen met James Wade.

De World Grand Prix gaat op 30 september van start en duurt tot en met 6 oktober. Daryl Gurney is de titelverdediger in Dublin. ‘Superchin’ was vorig jaar in een verrassende finale te sterk voor Simon Whitlock.

Kies acht teams en speel mee in het Champions League voetbalspel 2018/2019. Maak kans op een 1e prijs van 400 euro!

Loting World Grand Prix 2018

Michael van Gerwen (1) v Steve Lennon
Darren Webster v Stephen Bunting
Dave Chisnall (8) v Max Hopp
Ricky Evans v Raymond van Barneveld
Daryl Gurney (5) v John Henderson
Ron Meulenkamp v Joe Cullen
Gary Anderson (4) v Jonny Clayton
Jeffrey de Zwaan v Kim Huybrechts
Peter Wright (2) v Steve West
Jermaine Wattimena v Mervyn King
Simon Whitlock (7) v James Wilson
Michael Smith v Adrian Lewis
Mensur Suljovic (6) v James Wade
Josh Payne v Ian White
Rob Cross (3) v Steve Beaton
Danny Noppert v Gerwyn Price

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek