Daryl Gurney wist zich donderdagavond dankzij een schitterende laatste leg naar een punt te spelen tegen James Wade in de Premier League Darts, maar was na afloop niet tevreden met dit resultaat.

Gurney was de betere speler in de beginfase, maar halverwege de wedstrijd nam Wade het initiatief over. ‘Superchin’ kreeg op 5-3 twee kansen voor 6-3, miste deze mogelijkheden en zag de Engelsman even later 5-5 maken. Wade kwam daarna tweemaal op voorsprong, maar de Noord-Ier zorgde voor een gelijkspel door een 10-darter te gooien in de veertiende leg.

”Ik wil graag de play-offs halen dus een gelijkspel voelt als een verloren punt”, zei Gurney iets wat teleurgesteld na afloop. ”Ik maakte er een rotzooi van in een paar legs en dat heeft mij een punt gekost.”

”Mijn doel was om te winnen, want tijdens de eerste seizoenshelft won James met 7-0 van mij. Een punt is weliswaar beter dan niks, maar we staan nu met vier spelers op twaalf punten. Het verschil is dus erg klein”, realiseerde de huidige nummer vijf van de wereld zich.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek