Daryl Gurney is komend weekend de titelverdediger tijdens de Players Championship Finals in Minehead. Superchin was vorig jaar in de finale te sterk voor Michael van Gerwen.

Na het winnen van de World Grand Prix in 2017, was het succes tijdens de Players Championship Finals zijn tweede major-titel. En zijn mooiste, zo vertelt Gurney in gesprek met de PDC. ”Het winnen van dit toernooi vorig jaar geldt als mijn grootste prestatie uit mijn carrière.”

De tweevoudig major-finalist benutte zijn matchdart via de bullseye om de titel op te eisen in Minehead. ”Dat was de meest angstaanjagende bullseye die ik ooit geraakt heb. Het gevoel wat ik vervolgens kreeg, is de reden waarom ik dart.”

Dat Gurney titelverdediger is op de Players Championship Finals, doet hem niks in aanloop naar de komende editie. ”Dat betekent helemaal niets. Ik moet op mijn hoede zijn tegen Luke (Woodhouse, red.), dat is een veelbelovende speler.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek