Daryl Gurney was opgelucht na de puntendeling met Peter Wright in de zesde speelronde van de Premier League Darts. Zijn Schotse tegenstander miste een matchdart om het duel te winnen.

De Noord-Ier staat nu één plek boven de degradatiestreep. Zijn voorsprong op Raymond van Barneveld, met nog drie duels te gaan, is drie punten. Het gelijkspel tegen Wright is een gewonnen punt, want Gurney moet in Rotterdam tegen ‘Barney’ spelen. De Nederlander moet dus minimaal twee keer punten pakken om niet te degraderen in de Premier League Darts. Ondanks deze opsteker was ‘Superchin’ niet tevreden.

”Ik ben teleurgesteld, ondanks het gelijkspel. Ik had in de zesde leg zes pijlen om mijn eigen leg te houden. Als dat was gelukt, had ik deze partij kunnen winnen”, zei Gurney tegen Live Darts.

De tweevoudig major-winnaar heeft het mentaal moeilijk, na een aantal zware nederlagen in de Premier League Darts. Zo verloor de nummer vijf van de wereld vorige week met 7-0 van James Wade.

”Na de resultaten van de afgelopen weken zat ik in gevecht met mezelf. Zelfs als mijn tegenstanders negendarters achter elkaar hadden gegooid, had ik tegen mezelf gezegd; ‘stop met slecht spelen’. De trainingssessies gaan goed, maar op het podium loopt het voor geen meter. Het was met hangen en wurgen en in alle eerlijkheid was Wright de betere speler.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek