Daryl Gurney ziet zichzelf als één van de kanshebbers voor de wereldtitel op het WK Darts. ‘Superchin’ won in november zijn tweede major uit zijn carrière door Michael van Gerwen te verslaan in de finale van de Players Championship Finals.

Tegen de 29-jarige Brabander boog Gurney een 8-9 achterstand om in een 11-9 overwinning. Daarmee kwam er een einde aan een driejarige zegereeks van Van Gerwen op de Players Championship Finals. De Noord-Ier heeft zijn aandacht nu gezet op het WK, waar hij in 2017 de kwartfinale haalde.

”Ik ga naar het WK met de gedachte dat ik van iedereen kan winnen”, zegt Gurney in gesprek met de PDC. ”Ik zal op mijn best moeten zijn, want het niveau gaat met zo’n tien á vijftien procent omhoog.”

”Na mijn eindzege in Players Championship Finals moet ik niet lichtzinnig over mijn eerste wedstrijd gaan denken. Als ik spelers ga onderschatten, dan ga ik snel naar huis. Het verleden telt niet. Zodra de scheidsrechter ‘game on’ roept, zorg ik ervoor dat ik mijn focus erbij heb.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek