Raymond van Barneveld mag mogelijk nog één keer meedoen aan de World Cup of Darts. Dat denkt collega-darter Daryl Gurney, die tijdens dat toernooi uitkomt voor Noord-Ierland.

De vijfvoudig wereldkampioen is bezig aan zijn laatste seizoen op het PDC-circuit, maar is niet langer de tweede Nederlander op de wereldranglijst. Van Barneveld is inmiddels afgegleden naar de 31ste plaats en moet Michael van Gerwen (1), Jermaine Wattimena en Jelle Klaasen (30) voor zich dulden.

Officieel is het niet mogelijk om automatisch plaatsing af te dwingen voor de World Cup of Darts. Het reglement zegt dat de PDC zijn discretionaire bevoegdheid gebruikt om per team twee darters toe te wijzen.

In de praktijk komt dat – vooral bij de top-8 geplaatste landen – normaal gesproken neer op de twee hoogste geplaatste spelers per land. Echter wijkt de PDC soms af van deze ‘ongeschreven regel’.

Dat gaat nu opnieuw gebeuren, zo voorspelt Gurney. ”Geen idee of de beslissing bij de PDC ligt, maar ik denk dat ze Raymond opnieuw aan de World Cup of Darts mee laten doen”, zegt ‘Superchin’ in gesprek met Metro.

”Ik weet nog van niks, maar mijn gevoel zegt dat ze dat wel gaan doen. Raymond kan nog steeds darten. We zouden namelijk niet raar opkijken als Van Barneveld tijdens de World Cup of Darts zijn topvorm weet te vinden en boven Michael (van Gerwen, red.) uitstijgt. Het heeft allemaal te maken met een beetje meer zelfvertrouwen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek