Daryl Gurney heeft nog eens zijn excuses aangeboden voor zijn uitbarsting na zijn duel tegen Gerwyn Price in de Premier League Darts.

”Ik heb spijt van mijn reactie aan het einde van de wedstrijd”, zegt Gurney tegenover Live Darts. ”Mijn reactie was overdreven en daarvoor heb ik mijn excuses aangeboden bij Gerwyn.”

Volgens de Noord-Ier stond er een hoop druk op de wedstrijd tegen de Welshman, wat voor extra spanning zorgde. ”Voor mij was dit de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Gerwyn zat veel beter in de partij en had het duel eigenlijk moeten winnen. Ik kwam goed weg met een punt, een heel belangrijk punt.”

Door het gelijkspel heeft Gurney een goede uitgangspositie voor de play-offs. Bij winst op Michael Smith en een nederlaag van Mensur Suljovic tegen Michael van Gerwen, mag ‘Superchin’ zich opmaken voor een reis naar de O2 in Londen voor de finaleavond.

”Bij een overwinning voor Price zat hij in een goede positie voor de play-offs. Nu moet ik winnen als hij ook zijn duel weet te winnen. Het wordt een interessante laatste speelweek. Ik kan mij niet herinneren dat er ooit vier spelers om play-off plaatsen streden tijdens de laatste speelronde. Dat maakt het interessant, zeker omdat het niveau erg hoog ligt.”

De laatste speelronde van de Premier League Darts wordt donderdagavond in Leeds afgewerkt. Na deze speelweek gaan de nummers één tot en met vier van de eindstand door naar de play-offs in Londen, die op 23 mei worden gespeeld.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek