Daryl Gurney vormt donderdagavond de eerste obstakel voor Michael van Gerwen op weg naar diens vijfde eindzege in de Premier League Darts.

Bovendien aast Van Gerwen op revanche, want de laatste drie onderlinge duels op televisie werden allemaal gewonnen door Gurney. De Noord-Ier kan dus met vertrouwen naar de play-offs van de Premier League Darts toewerken.

‘Superchin’ eindigde tijdens de competitie als vierde in de rankschikking, waardoor een debuut in de O2 Arena in Londen wacht. Een droom die uitkomt voor de tweevoudig major-winnaar, zo vertelt hij aan pdc.tv.

”Ik ben enorm blij met het bereiken van de play-offs. Het is een droom die uitkomt, en vanaf nu is alles mogelijk. Van de vier halvefinalisten ben ik de grote underdog, maar dat maakt voor mij niet uit.”

”Slechts twee overwinningen houden mij af van de Premier League-titel, ik geef mezelf een goede kans. Wanneer de druk het hoogst is, dan presteer ik vaak het best. Het spelen tegen andere wereldtoppers geeft mij een extra boost en dat wil ik donderdag laten zien in Londen.”

”Het is geweldig om in zo’n beroemde dartslocatie te spelen in een zaal met veel publiek. Die kan van mijn bucketlist en ik kijk er enorm naar uit om daar te spelen”, zo besloot Gurney.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Daryl Gurney en Michael van Gerwen staan tegenover elkaar in de halve finales van de Premier League Darts.

Foto: Kelly Deckers/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek