Er is een kleine mogelijkheid dat Daryl Gurney eerder stopt met darten dan Raymond van Barneveld. Een wereldtitel in Alexandra Palace op 1 januari 2019 zou een glorieus einde van zijn carrière kunnen betekenen.

”Dan kan je net zo goed stoppen”, zegt Gurney in gesprek met Live Darts. ”Als je het wereldkampioenschap wint, dan ben je onsterfelijk en word je voor altijd gememoreerd.”

”Iedereen wil die wereldtitel pakken, dat maakt het ook zo moeilijk. Vanaf september zijn de ogen op het WK gericht. Alles draait om de voorbereiding richting de reis naar Alexandra Palace.”

Gurney heeft nog geen plannen voor een carrière na het darten. Maar voordat hij gaat stoppen, wil hij eerst de Sid Waddell Trophy op zijn schoorsteenmantel hebben. ‘Superchin’ denkt dit jaar een goede kans te maken om het WK te winnen.

”Uiteraard wil ik dit toernooi graag winnen voordat ik er besluit mee te stoppen. Of het nou dit jaar is, volgend jaar of in de komende vijf á tien jaren. Als ik op het hoogste niveau blijf spelen, dan maak ik zeker een goede kans.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek