Voor Daryl Gurney staat er veel op het spel tijdens de World Grand Prix. ‘Superchin’ won het toernooi in 2017, wat betekent dat hij dit jaar zijn prijzengeld moet verdedigen voor de wereldranglijst.

Zijn eindzege twee jaar geleden leverde de Noord-Ier zijn eerste major-titel op. Inmiddels staat Gurney op twee, na zijn eindzege op de Players Championship Finals in 2018. De nummer drie van de wereld hoopt komende week een derde grote titel aan zijn palmares toe te voegen, zo vertelt hij aan pdc.tv.

”Het was een droom die uitkwam. Een moment die ik nooit zal vergeten”, zo kijkt Gurney terug op zijn eerste major-titel twee jaar geleden.

”Toen ik een dag later wakker werd, bedacht ik mij dat ik de eigenaar ben van de beker die naast mij lag. Maar ik ben nu wellicht een betere speler dan ik toen was. Dus hopelijk kan ik binnenkort opnieuw met een beker naast mij wakker worden.”

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het toernooischema.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek