Na zes speeldagen staat Daryl Gurney voorlopig afgetekend laatste in de Premier League. Door de coronacrisis ligt ook die competitie even stil maar Gurney hoopt nadien opnieuw aan te knopen met de overwinning.

“Het zijn bijzonder vreemde tijden voor iedereen”, aldus Gurney in gesprek met Colossus Bets. “Ik hoop echter dat iedereen goed luistert naar het advies van de overheid en binnen blijft, alleen zo kunnen we dit virus verslaan. Ik denk wel dat mensen na afloop van deze crisis het leven en de bijhorende vrijheden des te meer zullen appreciëren.”

Ook Gurney verveelt zich enorm. “Het is zo bizar om zelfs niet naar sport te kunnen kijken. Sport is toch een belangrijk deel van ons leven en geeft mensen veel plezier, dat moeten we nu allemaal missen.”

Je zou kunnen denken dat de stop voor Gurney niet helemaal ongepast komt getuige zijn laatste plaats in de tussenstand van de Premier League. “Maar zo denk ik helemaal niet”, aldus ‘Superchin’. Ik voelde gewoon dat de resultaten wel zouden volgen, ik heb de hoop zeker nog niet opgegeven om voorbije Judgement Night (speeldag 9, red.) te geraken. Op de UK Open toonde ik dat ik wel in vorm was maar in de halve finales stuitte ik daar op een ongenaakbare Michael Van Gerwen. Ik ga de komende weken keihard trainen om klaar te zijn als het dartscircuit zich weer op gang trekt.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Bram Coenen