Daryl Gurney heeft enorm veel zin om het donderdagavond op te nemen tegen Simon Whitlock. Het is bovendien de herhaling van de meest recente World Grand Prix finale.

Toen trok Gurney aan het langste eind. In de Premier League heeft Whitlock echter de betere papieren. ‘The Wizard’ heeft al drie overwinningen geboekt en staat nu derde in de tussenstand.

De Noord-Ier is nog op zoek naar zijn eerste zege. Gurney speelde wel al driemaal gelijk, maar miste tijdens al deze ontmoetingen matchpijlen om de duels te beslissen. De 31-jarige darter uit het Noord-Ierse Derry heeft de twee punten hard nodig. Met nog vijf wedstrijden te gaan, staat hij momenteel onder de degradatiestreep.

”Simon en ik zijn goede vrienden, ik kijk enorm uit naar onze wedstrijd. Mijn beste spel moet nog komen, maar ik verschaf mezelf steeds wel mogelijkheden.”

”Ik kijk uit naar elke speelronde, want ik speel graag in de Premier League. Als je het publiek zoals in Leeds niet leuk vindt, dan moet je geen darts spelen”, klinkt het stellig.

Naast Gurney komen ook Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld in actie. ‘Mighty Mike’ neemt het op tegen Gerwyn Price, terwijl ‘Barney’ de degens kruist met Gary Anderson.

Bekijk hier de stand in de Premier League Darts.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek