Daryl Gurney kijkt uit naar de heropstart van de Pro Tour volgende week. In de PDC Home Tour kwam hij als één van de weinige spelers niet in actie.

Gurney had tijdens de coronacrisis zijn handen meer dan vol. “Mijn vrouw is een sociaal werkster en had het dus bijzonder druk, daarom moest ik dagelijks voor onze 2-jarige zoon zorgen. Zo’n kind vraagt natuurlijk enorm veel aandacht maar ik heb van elk moment genoten”, aldus de 34-jarige Noord-Ier in gesprek met Sky Sports.

Naast Michael van Gerwen, Adrian Lewis en Mensur Suljovic was Gurney één van de weinige wereldtoppers die niet in actie kwam tijdens de Home Tour. “Ik heb thuis alleen een dartbord aan de buitenkant van mijn slaapkamerdeur. Er is bijzonder weinig licht en er is zelfs geen oche, het zou vast niet volstaan hebben voor de Home Tour.”

Hoewel ‘Superchin’ de eerste maanden van de coronacrisis weinig getraind heeft kijkt hij toch met vertrouwen de heropstart van de Pro Tour tegemoet. “Twee weken geleden ben ik begonnen met trainen en zeker ’s avonds train ik dagelijks. Mijn plan is om tegen de start van de World Matchplay in topvorm te zijn. Ik droom van een nieuwe grote titel.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Bram Coenen