Daryl Gurney heeft net naast het 180-record in de reguliere fase van de Premier League Darts gegrepen. ‘Superchin’ besloot de competitie met in totaal 67 maximale scores. Het record blijft op naam van Dave Chisnall staan, die vorig jaar 71 perfecte beurten wierp.

Gary Anderson, Michael van Gerwen en Rob Cross kunnen aanstaande donderdag tijdens de play-offs nog wel een aanval doen op het totale record. Anderson wist zeven jaar geleden 79 keer een 180-score te gooien.

Michael van Gerwen heeft met afstand het hoogste toernooigemiddelde na veertien wedstrijden. Gemiddeld gooit de tweevoudig wereldkampioen een moyenne van 103.56 punten per beurt. Dat is ruim vier punten hoger dan de nummer twee Anderson (99.11).

De 29-jarige Brabander heeft ook de meeste honderd plus finishes gegooid. Dit zijn er tot op heden twintig, waaronder een 170 finish. Ook Anderson wist de hoogst mogelijke finish te gooien. Rob Cross is het scherpst op zijn check-outs. De regerend wereldkampioen heeft een finishpercentage van 46 procent. Van Gerwen staat tweede met 45,4 procent.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek