Gary Anderson heeft tot grote vreugde van zijn thuispubliek in Aberdeen de zege gepakt in zijn duel tegen Daryl Gurney tijdens de eerste speelronde van de Premier League Darts.

De aanwezige Schotse fans maakten al vroeg in de partij duidelijk volledig achter hun Schotse trots te staan. Zodra Gurney in de buurt kwam van de dubbels, luidde het boe-geroep vanuit de zaal. Ook omdat Anderson zeer wisselvallig begon, had Superchin hier in de beginfase nog weinig last van.

Gurney kwam 4-3 – mét een break op zak – voor, maar miste vervolgens liefst acht pijlen op de dubbels voor 5-3. Anderson maakte 4-4 via dubbel 1 en trapte even later flink het gaspedaal in. Met een 13-darter werd het 5-5, om vervolgens met een 12-darter de voorsprong over te nemen. Ook de twaalfde en laatste leg ging binnen twaalf pijlen uit. Met Gurney op verre afstand wierp The Flying Scotsman 104 uit voor de winst.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder het speelschema en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema Premier League Darts 2020

Donderdag 6 februari
Aberdeen – P&J Live

Michael Smith (95.41) 3-7 (95.01) Glen Durrant
Gary Anderson (94.71) 7-5 (91.65) Daryl Gurney
Michael van Gerwen v Peter Wright
Nathan Aspinall v John Henderson
Gerwyn Price v Rob Cross

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek