Daryl Gurney heeft zich geplaatst voor de halve finale van de World Matchplay. De nummer zestien van de wereld versloeg de als zevende geplaatste Mensur Suljovic na een lastig gevecht met 16-13.

Suljovic zorgde in de vijfde leg met een 80 check-out voor de eerste break van de partij. Deze break voorsprong hield de Oostenrijker tot de twaalfde leg vast. Met een 13-darter brak de Noord-Ier zijn tegenstander terug voor 6-6.

Gurney kwam vervolgens tweemaal op voorsprong met een heerlijke 146 finish voor 7-6 en een 11-darter voor 8-7. Suljovic maakte met een 10-darter gelijk en brak ‘Superchin’ in de 21ste leg voor de tweede maal met een 12-darter.

In de 24ste leg brak Gurney terug via dubbel 8, waarna hij met een 14-darter voor de 13-12 aantekende. ‘The Gentle’ maakte gelijk door dubbel 10 te raken en daarna kwam ‘Superchin’ op 14-13 met een 55 check-out.

Gurney profiteerde vervolgens optimaal van een slechte leg van zijn Oostenrijkse tegenstander. Suljovic was niet in vijftien pijlen uit, waarna Gurney met een 13-darter op één leg van de overwinning kwam. De Noord-Ier hield zijn zenuwen in bedwang in zijn eigen leg en gooide zich via dubbel 8 naar de halve finales van de World Matchplay.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek