Daryl Gurney en Gerwyn Price hadden het met elkaar aan de stok tijdens de Premier League Darts. De darters uit Noord-Ierland en Wales moesten in Sheffield zelfs uit elkaar worden gehaald door aanstormende beveiligers.

Price, die een voorwaardelijke schorsing op zak had vanwege zijn gedrag tijdens de Grand Slam of Darts, ontsnapt aan een aanklacht. Gurney moet zich wel melden bij de tuchtcommissie (DRA), zo vertelt ‘Superchin’ aan Metro.

”Er was een zitting gepland, maar dat was een dag voorafgaand aan de World Cup of Darts (begin juni, red.). Dat kon dus niet doorgaan. Inmiddels is er een meeting geweest, maar daar was ik door het drukke speelschema niet bij. Hopelijk hebben ze bij die vergadering een beslissing gemaakt.”

Normaal gesproken komt de DRA één keer per kwartaal bijeen om diverse aanklachten af te handelen. Zo kan het dus gebeuren dat maandenlang nog onduidelijkheid is over eventuele straffen. Gurney spoort de tuchtcommissie aan om op te schieten met hun oordeel. Hij wil de zaak voor de start van het wereldkampioenschap (13 december) afgehandeld hebben.

”Ik heb geen zin om zes maanden te wachten op het krijgen van een boete. Dan zitten we vlak voor de start van het WK Darts. Dus ik ga ze aansporen om zo snel mogelijk een beslissing te nemen.”

”Het gaat niet alleen om het geld. Als je een boete moet betalen en je zit in een hectische maand dan denk je: ‘Ik moet nog een boete van bijvoorbeeld 2000 pond betalen. Ik moet nu deze wedstrijd winnen om daar geld voor te hebben. Dat is waarom ik niet wil dat de uitspraak pas rond het wereldkampioenschap komt. Ik zou blij zijn als het binnen twee maanden geregeld is.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek