Daryl Gurney kreeg een paar weken geleden met 7-1 klop van Rob Cross in de Premier League Darts. In een interview met Live Darts heeft ‘Superchin’ aangegeven dat hij tijdens deze partij onheus werd bejegend door mensen uit het publiek.

”Voordat ik in Exeter moest spelen, zei ik tegen mijn manager; ‘ik ben verschrikkelijk uit vorm’. Mijn verwachting was dat ik ging verliezen van Cross, wat uiteindelijk ook gebeurde”, zegt Gurney in dat gesprek.

”Een aantal toeschouwers die vooraan zaten, wensten mij de meest verschrikkelijke dingen toe. Ze zeiden dingen over mij, maar ook over mijn zoon. Op een gegeven moment dacht ik er zelfs over om op hun tafel te springen, in plaats van door te spelen. Dat is waarom ik zo slecht speelde in die partij.”

Inmiddels kende de Noord-Ier alweer twee licht puntjes. Vorige week bemachtigde Gurney een gelijkspel tegen Peter Wright en afgelopen weekend bereikte de tweevoudig major-winnaar een finale op de Pro Tour. Goed voor het vertrouwen, want donderdagavond wacht nummer één van de wereld Michael van Gerwen.

”Altijd als ik tegen Van Gerwen speel, kom ik in een soort psycho modus. Anders heb je geen schijn van kans tegen hem. Hopelijk kan ik minimaal een punt pakken tegen Michael”, besloot Gurney.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek