Daryl Gurney won zaterdagavond zijn eerste grote TV-titel, maar na afloop ging het meer om zijn gedrag tijdens de finale dan over zijn geweldige prestatie.

Veel fans stoorden zich enorm aan de houding van de Noord-Ier in de finale tegen Simon Whitlock. ‘Superchin’ zocht soms de confrontatie met het publiek op, wachtte enkele keren ongelofelijk lang voordat hij zijn pijlen ging werpen en in de vierde set gaf hij bijna een beuk aan zijn Australische tegenstander.

”Misschien dacht iemand dat ik tegen hem aan liep, maar ik ging om hem heen. Ik ben geen speler die trucjes gebruikt om wedstrijden te winnen. Ik wil dat spelers op hun best tegen mij spelen, niet op negentig procent.”

”De enige reden waarom ik meer tijd nam voordat ik op de dubbels ging gooien, was omdat het publiek op de hand van Whitlock was. Wanneer ik op een dubbel moest gooien, ging het publiek uit z’n dak.”

”Ze waren mij aan het uitjouwen, ze wilden niet dat ik de dubbel zou raken. Het moment dat ik echt heel lang de tijd nam voor mijn beurt, was het publiek mij aan het aanmoedigen.”

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek