De afgelopen maanden maken steeds meer spelers melding van doodsbedreigingen of beledigingen op social media. Dit keer was Daryl Gurney het slachtoffer.

De 34-jarige Noord-Ier verloor in de tweede ronde van de World Matchplay verrassend van Vincent van der Voort. Volgens Matthew Ward, de manager van Gurney, werd Superchin vervolgens overspoeld met vervelende berichten.

”Na de wedstrijd (tegen Van der Voort, red.) werden er een hoop verschrikkelijke berichten deze kant opgestuurd. Waarom? Omdat hij (Daryl, red.) heeft verloren. Maar laten we eerlijk zijn, hij verloor van de betere speler. Vincent speelde geweldig. Gaf Daryl op? Nee, dus waarom al die haat? Het sturen van doodsbedreigingen gaat echt alle perken te buiten”, schreef Ward op het Twitteraccount van Gurney.

”Ik heb al eerder aangegeven dat alle nare berichten worden geblokkeerd. Daryl krijgt niets te zien, want ik haal alles weg. Denk alsjeblieft na voordat je verschrikkelijke dingen stuurt. Mensen weten niet wat voor effecten dat kan hebben”, voegde Ward aan het statement toe in een tweede bericht.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek