Daryl Gurney heeft er nog alle vertrouwen in dat hij goede resultaten gaat boeken tijdens de Premier League Darts. Dat moet allereerst donderdag in Berlijn gebeuren.

De Noord-Ier is één van de vier debutanten dit jaar. Gurney speelde gelijk tegen Raymond van Barneveld en Gerwyn Price, maar verloor van Michael Smith. Tegen Michael van Gerwen gaat ‘Superchin’ op zoek naar zijn eerste overwinning.

”Ik heb nog steeds niet mijn beste spel laten zien. Sterker nog, ik heb helemaal nog niet sterk gespeeld. Vooralsnog is het middelmatig, ik moet laten zien wat ik tijdens trainingen gooi. Het is nu te degelijk, ik kan zoveel beter.”

”Op dit moment ben ik veel aan het oefenen, ik gooi zelfs vaker honderd plus gemiddeldes dan ik ooit heb gedaan. Maar op de één of andere manier gooi ik de dubbels te vaak op het ijzerdraad.”

Zowel tegen Van Barneveld als Price gaf Gurney een voorsprong uit handen. In gesprek met de PDC geeft de World Grand Prix-kampioen aan dat hij meedogenlozer moet worden.

”Ik kwam tweemaal voor, maar haalde telkens mijn voet van het gaspedaal. Dat kan ik alleen mezelf kwalijk nemen. Gerwyn kwam terug in de partij en op de één of andere manier was ik erg nerveus. Uiteindelijk hield ik er nog een punt aan over, het had erger kunnen zijn.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek