Daryl Gurney heeft op overtuigende wijze Peter Wright opzij gezet. De Noord-Ier liet uitstekend finishwerk zien en plaatste zich zo voor de halve finales van de Perth Darts Masters.

Gurney had veel indruk gemaakt in zijn eerste partij, en begon ook overtuigend aan de kwartfinale. De eerste drie legs, waarvan twee tegen de darts in, gingen allemaal naar een ijzersterk finishende ‘Superchin’. Wright vocht terug zich in de wedstrijd met een 121-finish op de bull voor re-break, en volgde dat op met een tiendarter. ‘Snakebite’ bleef fantastisch spelen terwijl zijn gemiddelde maar bleef stijgen, maar na 3-3 te hebben gemaakt miste de nummer drie op de Order of Merit de kans om voor het eerst de leiding in de wedstrijd te pakken. Gurney profiteerde en ging zo met een 4-3 voorsprong de pauze in.

Via dubbel twaalf voor de Noord-Ier en tops voor de Schot kwam er 5-4 op het scorebord te staan. Nadat de halve finalist op de World Matchplay zijn eigen leg hield en zijn voorsprong uitbreidde naar 6-4, sloeg hij wederom een gat door Wright te breken via een 93-finish op tops. Het duel leek beslist nadat Gurney achtereenvolgens 104 en 87 uitgooide voor 9-4. Met een rake dubbel acht was de winst officieel binnen. ‘Superchin’ vertoonde een finishpercentage van meer dan 70% vertoonde, nadat hij in de eerste ronde al een perfecte score op de dubbels had laten zien. Om door te stoten naar de finale zal Gurney moeten afrekenen met Raymond van Barneveld.

Tags: | |

Schrijver: Bart Timmer