Daryl Gurney heeft zijn intrede gemaakt in de top-4 van de wereldranglijst. Door het bereiken van de halve finale op het European Championship, passeerde hij Phil Taylor en Adrian Lewis op de PDC Order of Merit.

‘Superchin’ moet nog wel Gary Anderson, Peter Wright en Michael van Gerwen ruim voor zich dulden. De mondiale top-4 bestaat nu uit een Noord-Ier, twee Schotten en een Nederlander. Het is voor het eerst dat er geen Engelsman tot de vier beste darters ter wereld behoort.

Simon Whitlock is na een goede run op het EK Darts weer bijna terug in de top-10 van de wereldranglijst. ‘The Wizard’ staat nu elfde, vlak achter Michael Smith en Raymond van Barneveld. De posities van Jelle Klaasen en Benito van de Pas zijn onveranderd gebleven. Zij blijven op respectievelijk de dertiende en veertiende plek staan. Vincent van der Voort klom twee plaatsen en staat nu dertigste.

Rob Cross maakte door het bereiken van de finale opnieuw een kleine sprong op de mondiale ranking. ‘Voltage’ verruilde de 29ste plaats voor plek 24. Cross heeft de komende weken niks te verdedigen, dus met een paar goede resultaten op de komende televisietoernooien lijkt een positie in de top-20 slechts een kwestie van tijd.

Tags:

Author: Pieter Verbeek