Daryl Gurney heeft zaterdagavond zijn weddenschap ingelost. Na het ophalen van meer dan tienduizend pond, werd een bezoekje gebracht aan de kapper.

De Noord-Ier sloot in juli een weddenschap af. Wanneer hij meer dan tienduizend pond op zou inhalen voor de strijd tegen taaislijmziekte, zou hij zijn haar eraf laten scheren. En zo geschiedde.

Zijn haar werd tot op 0.5 millimeter getrimd. Na het inlossen van de weddenschap maakte wedkantoor Paddy Power een extra donatie te doen van vijfduizend pond, waardoor de totale opbrengst over de 15.000 pond is gegaan.

”Het is een enorme opluchting dat het erop zit”, zei Superchin na afloop tegen de PDC. ”Maar de steun van iedereen was geweldig. Ik voel me zo anders zonder haar, ik kan mijn haargel weggooien, maar het is voor een goed doel.”

”Ik zou het mooi vinden als we de twintigduizend pond nog weten te halen. Toch wil ik alvast iedereen bedanken voor alle donaties, want dit gaat mij enorm aan het hart. Ik hoop dat ik mijn haar voor de start van het WK Darts terug heb, daarvoor heb ik nog een aantal maanden te gaan.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek