Daryl Gurney heeft de hoop om de play-offs van de Premier League Darts te bereiken nog niet opgegeven. Dankzij zijn overwinning op Simon Whitlock in Rotterdam, heeft ‘Superchin’ nog steeds kans op deelname aan de eindronde.

De Noord-Ier beleeft tot dusver een prima debuut in de Premier League Darts. Met dertien punten uit twaalf wedstrijden staat Gurney keurig in de middenmoot van de competitie. De World Grand Prix-winnaar heeft een achterstand van drie punten op Michael Smith, de nummer vier van de tussenstand.

Echter heeft ‘Bullyboy’ wel een duel minder gespeeld dan Gurney. Met nog drie speelweken te gaan voorafgaand aan de play-offs, heeft de nummer vijf van de wereld nog een kleine kans om zich te kwalificeren voor de finale-avond in Londen. Deze wordt op 17 mei in de Engelse hoofdstad gespeeld.

”Ik heb de hoop nog niet opgegeven, maar Michael (Smith, red.) heeft nog een duel tegoed. Mijn kansen zijn dus klein”, zegt Gurney, die Smith en Peter Wright tegenkomt in zijn laatste twee partijen. Aankomende donderdag is Michael van Gerwen zijn tegenstander.

”Ik ga niet hopen dat Michael gaat verliezen, maar dat is wel gunstiger voor mij. Gezien zijn vorm, consistentie en finishes, is de kans klein dat hij verslagen gaat worden.

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek