Daryl Gurney en Michael Smith openen donderdagavond de tweede speelronde van de Premier League Darts in Cardiff. Het wordt pas hun tweede ontmoeting op een televisietoernooi.

Zowel de Engelsman als de Noord-Ier konden terugkijken op een geslaagde vuurdoop in Dublin. Gurney pakte een punt tegen Raymond van Barneveld, terwijl Smith de volle buit pakte tegen Anderson.

Voorafgaand aan de Premier League werden beide spelers betiteld als degradatiekandidaten. Een goed resultaat in deze partij kan één van de twee spelers al bijna uit de gevarenzone brengen.

”Michael is een veel natuurlijkere speler dan ik ben”, zegt Gurney in aanloop naar hun duel. ”Ik moet er voor werken, bij hem lijkt het geen moeite te kosten, zoals ook bij Adrian Lewis of Gary Anderson het geval is.”

”Ik ben benieuwd naar de wedstrijd en de atmosfeer in Cardiff. Het wordt interessant om te zien hoe ik het er vanaf breng.”

”Hopelijk mis ik niet net zo veel dubbels als vorige week en kan ik weer één of twee punten pakken. Je moet de punten verzamelen die je kán pakken, ik wil iedereen verslaan.”

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld komen donderdagavond uiteraard ook in actie. ‘Might Mike’ treft Peter Wright, terwijl ‘Barney’ het opneemt tegen Mensur Suljovic.

Klik hier en speel mee in het Premier League Spel 2e avond voor maar 5 euro en een minimale prijzenpot van 264 euro!

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek